Nových starostov hľadá vo voľbách päť obcí Trnavského kraja

26.10.2012 Trnava

Trnava 26. októbra (TASR) – Piatich nových starostov si budú občania voliť v obciach Trnavského kraja. V Dobrej Vode v okrese Trnava ešte 29. júna odstúpil starosta Jaromír Danko. Urobil tak bez udania dôvodu. Za jeho rozhodnutím však bolo údajne vyhrážanie. Domov mal dostávať výhražné listy, jeho dom niekto postriekal sprejom a v Trnave ho dokonca fyzicky napadli.

Svojej funkcie sa vzdal aj Juraj Králiček, starosta Rohova v okrese Senica. Urobil tak krátko po tom, ako obecné zastupiteľstvo odsúhlasilo konanie referenda za jeho odvolanie. Ako dôvod uviedol svoj zdravotný stav. Pre nezlučiteľnosť s inou funkciou prišiel o kreslo starosta obce Kľačany v okrese Hlohovec. Róbert Kožík sa stal v júni opäť konateľom v obchodnej spoločnosti. Dostal sa tak do rozporu so zákonom o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

V okrese Dunajská Streda sa budú nové voľby konať v dvoch obciach. Bývalý starosta obce Dobrohošť Jozef Boráros prišiel o svoj mandát starostu pre právoplatné odsúdenie za úmyselný trestný čin. Okresný súd v Dunajskej Strede ho v marci uznal za vinného z prečinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva a odsúdil ho na úhrnný peňažný trest vo výške 600 eur. Boráros bol odsúdený po tom, ako napadol jedného z obyvateľov obce. V Dunajskostredskom okrese budú voliť starostu aj v Bellovej Vsi. V apríli tohto roku tu obyvatelia v referende odvolali Annu Baloghovú, ktorá sa o kreslo starostu uchádza znova.
 

Vyberte región

mark